Αλλαγές στην πληρωμή των ασφαλίστρων και πρόστιμα στα ανασφάλιστα ΙΧ

Ευθύνες στην πολιτεία για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα επέρριψε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ κ. Νίκος Λεβετσοβίτης σε παρέμβασή του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας τόνισε ότι το πρόβλημα είναι στις καθυστερήσεις των ελέγχων και επιβολής κυρώσεων οι οποίες παρότι έχουν ψηφιστεί από τον Απρίλιο, δεν εφαρμόζονται.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Επίσης ανέφερε ότι από 1.1.2014 θα ισχύσουν νέοι όροι άμεσης πληρωμής των ασφαλειών και ταυτόχρονα θα σταλούν πρόστιμα σε ανασφάλιστα οχήματα.

Όπως τόνισε ο κ. Λεβετσοβίτης από το νέο χρόνο ο έλεγχος της ασφαλιστής των αυτοκινήτων θα είναι πιο γρήγορος και πιο εύκολος με τα ηλεκτρονικά συστήματα διασταύρωσης και δεν θα παρουσιάζεται απόσταση μεταξύ ασφαλισμένων και δηλωμένων. Ενημέρωσε δε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες αναγνωρίζουν ατυχήματα μόνο αν έχει επέμβει και έχει καταγράψει η αστυνομία το ατύχημα! Βεβαίωσε δε ότι τα ασφάλιστρα πέφτουν συνεχώς λόγω κρίσης.

Όσον αφορά το μέλλον της ασφάλισης των οχημάτων, την αποπληρωμή των τελών, του ΚΤΕΟ και άλλων υποχρεώσεων φαίνεται ότι το 2014 θα είναι πολύ ζοφερό.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *