Βαριές ποινές 25ετών για το σκάνδαλο των ομολόγων στα ασφαλιστικά ταμεία

Ποινές με πολυετείς καθείρξεις που φθάνουν και τα 25χρονια επέβαλε το δικαστήριο για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων σε ασφαλιστικά ταμεία πριν επτά χρόνια.

Τόσο εκπρόσωποι χρηματιστηριακής εταιρίας όσο και τέως διοικητές ασφαλιστικών ταμείων καταδικάστηκαν, με εξαίρεση το μόνο πολιτικό πρόσωπο που είχε κατηγορηθεί τον πρωην ειδικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ευγένιο Παπαδόπουλο που τον έκρινε αθώο.
Αναλυτικά ποινή 25 ετών βαρύνει τους Γ. Αποστολίδη, Θεόδωρο Πρινιωτάκη, Γ. Παπαμαρκάκη, Χαράλαμπο Αδαμόπουλο και τον Αβραάμ Σαββίδη ενώ στο Ν. Μπούγο στον επεβλήθη ποινή 15 ετών.
4637347
Στους προέδρους και διοικητές των ταμείων Σημαιοφορίδη, Παναγιώτα Καραδήμα,. Παν. Δεμέστιχα, Γεράσιμο Κονιδάρη και Κ. Χρηστίδη επεβλήθη ποινή 20 ετών.
Το δικαστήριο επικύρωσε τις κατασχέσεις που είχαν προηγηθεί και διέταξε δημεύσεις. Στον Αποστολίδη επέβαλε δήμευση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας ίσης με 6 εκατ. ευρώ και περίπου 238.000 ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του.
Στον Πρινιωτάκη επέβαλε δήμευση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας ίσης με 7 εκατ. ευρώ (το υπόλοιπο που απέκτησε από εγκληματική δραστηριότητα) και ποσό περίπου 40.000 ευρώ και 6.000 δολαρίων από λογαριασμούς τους. Στον Παπαμαρκάκη επέβαλε χρηματική ποινή ύψους 11 εκατ. ευρώ που απέκτησε από εγκληματική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *