Εκτός της αύξησης του Μ/Κ των τραπεζών τα ασφαλιστικά ταμεία

Με επίκληση των όρων του μνημονίου η κυβέρνηση απαγόρευσε στα ασφαλιστικά ταμεία να συμμετέχουν στις αυξήσεις του Μετοχικού Κεφαλαίου των τραπεζών .
Σε επιστολή που απέστειλε προς τις διοικήσεις των ταμείων την περασμένη Παρασκευή η γενική διευθύντρια Οικονομικών Υποθέσεων του υπουργείου Εργασίας Μ. Τριανταφύλλου αναφέρεται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του τελευταίου μνημονίου οι φορείς της κεντρικής κυβέρνησης δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αυξήσεις κεφαλαίων τραπεζών.
Ετσι τα Διοικητικά Συμβούλια του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων αναίρεσαν τις προηγούμενες αποφάσεις τους και προχώρησαν στην πώληση προς την Alpha Bank των δικαιωμάτων τους για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξουν και κατά την διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.
Στην απαγόρευση αντέδρασαν ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ κάνοντας λόγω για δικαστικές παρεμβάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η περιουσία των ταμείων από την απόφαση αυτή .


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *