Κινητικότητα στην αγορά με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις για τα ασφάλιστρα

Δυσκολίες προσαρμογής στις νέες ρυθμίσεις σχετικά με την προπληρωμή των ασφαλίστρων φαίνεται να υπάρχουν στην ασφαλιστική αγορά κύρια από τους ασφαλισμένους .
Ετσι οι φορείς της διαμεσολάβησης αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες επαφών με τις εταιρίες ενώ Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος ζήτησε από την Ενωση των Ασφαλιστικών Εταιριών να αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης των καταναλωτών
Σχετικά με το θέμα αυτών των αλλαγών ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει:
«Σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι αλλαγές που επέρχονται στις ασφαλίσεις από τις πράξεις Διοικητή 30 και 31/30.09.2013 της Tραπέζης της Ελλάδος, προγραμμάτισε για τις επόμενες ημέρες ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ).
Στο πλαίσιο των επαφών αυτών, στις οποίες θα συμμετάσχει το Δ.Σ. του ΣΕΜΑ και τα μέλη του, θα εξεταστούν οι εφαρμογές που κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν ήδη υλοποιήσει και να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα της αγοράς. Οι δύο πρώτες συναντήσεις έχουν οριστεί για την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, στις 5.00 μ.μ. και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, επίσης στις 5.00 μ.μ.
Παράλληλα, ο ΣΕΜΑ προκειμένου να συνδράμει στην καλύτερη ενημέρωση της ασφαλιστικής αγοράς, όπως και των μελών του, συγκρότησε ομάδα εργασίας με έργο την καταγραφή και ανάλυση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις δύο πράξεις του Διοικητή της ΤτΕ με σκοπό τη διευκόλυνση των μελών του Συνδέσμου για την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.
Η ανωτέρω επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιώργος Καραβίας, το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, η Γενική Γραμματέας κα Ευγενία Καφφετζή και το μέλος του Δ.Σ. κα Άννυ Τρύφων, ήδη ολοκλήρωσε το έργο της και απέστειλε στα μέλη του ΣΕΜΑ τη συνοπτική αποτύπωση των νέων υποχρεώσεων των ασφαλιστών και αντασφαλιστών, όπως και ενδεικτικές προτάσεις υλοποίησης.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *