Ο Όμιλος ERGO αυξάνει τη συμμετοχή του στην ασφαλιστική εταιρία GIC στο Βιετνάμ

Η δέσμευση για ενεργή παρουσία στο Βιετνάμ αποτελεί μέρος της στρατηγικής διεθνούς ανάπτυξης της ERGO, η οποία επικεντρώνεται μεταξύ άλλων στην ιδιαίτερα ελκυστική αγορά των γενικών ασφαλίσεων στη Νοτιοανατολική Ασία.
Ο ασφαλιστικός Όμιλος ERGO ενισχύει την ενεργή παρουσία του στο Βιετνάμ με την αγορά ενός πρόσθετου 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Global Insurance Company (GIC).

Η ERGO κατέχει πλέον το 35% της εταιρίας γενικών ασφαλίσεων, η οποία έχει επιδείξει έναν εξαιρετικά θετικό ρυθμό ανάπτυξης κατά τα τελευταία έτη. Μόλις οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας το επιτρέψουν, η ERGO σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω τη συμμετοχή της στην GIC.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στο Βιετνάμ από τις αρχές του 2011, κατέχοντας το 25% των μετοχών της GIC. Η Εταιρεία Ηλεκτρισμού του Βιετνάμ (EVN) αποτελεί έναν από τους λοιπούς σημαντικούς μετόχους. Η κρατική EVN έχει ήδη εκχωρήσει στην ERGO το 2,5% των μετοχών που κατείχε και πλέον περιορίζεται στο 20% της GIC. Η ERGO απέκτησε το υπόλοιπο 7,5% από διάφορους μικρομετόχους.

Η GIC ιδρύθηκε το 2006 και προσφέρει προϊόντα γενικών ασφαλίσεων, όπως αυτοκινήτου, περιουσίας και μεταφορών. Το 2012 ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε στα περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ και λειτουργεί διαρκώς με κέρδος. Επιπλέον, η GIC βελτιώνει συνεχώς τη θέση της στην αγορά γενικών ασφαλίσεων του Βιετνάμ, επιτυγχάνοντας την άνοδό της από τη 12η θέση το 2010 στην 8η θέση το 2012.

Η αγορά γενικών ασφαλίσεων στο Βιετνάμ αυξάνεται με ρυθμό περίπου 10% – μια τάση που προβλέπεται να συνεχιστεί. Η ERGO έχει ως στόχο να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της GIC και ο στόχος αυτός να γίνει πραγματικότητα μόλις η πολλά υποσχόμενη ασφαλιστική αγορά του Βιετνάμ γίνει πιο προσιτή για τους ξένους επενδυτές. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αναμένει να συμβεί αυτό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *